Voor het domein IT zijn wij binnen het team informatie-analyse op zoek naar een informatie analist.

Kan en durf jij zelfstandig beslissingen te nemen, toon jij initiatief, beschik jij over organisatiesensitiviteit en overtuigingskracht? Heb jij een professionele houding, kun je op een vriendelijke manier nee zeggen en sta je stevig in je schoenen? Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en een informele werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling?

Wat ga je doen?

Als informatie-analist ga jij samen met de business aan de slag om de bedrijfsprocessen en de informatiebehoefte te analyseren, je inventariseert de requirements en vertaalt die naar user stories. Daarnaast stel je aanvullende functionele specificaties op die passen binnen de gestelde architectuurkaders en beoordeel je functionele- en technische ontwerpen.

Je maakt impact analyses van wijzigingen op informatiesystemen en adviseert hierover. Je hebt een adviserende rol richting de product owner over de business value van wijzigingen en richting de Agile ontwikkelteams ben je het aanspreekpunt. Daarnaast denk je pro-actief mee over project-start-architectuur.

Functie-eisen:

  • Je beschikt over een afgeronde hbo-/wo-opleiding, aangevuld met training/ervaring op het vlak van informatieanalysemethoden- en technieken en functioneel ontwerpen;
  • Je bent bekend met een Agile/Scrum manier van werken en met de product owner rol en hoe informatie- analist en product-owner samenwerken en je bent bekend met het opstellen van procesmodellen en user stories. Je gaat deel uit maken van een DevOps-team dat zich bezighoudt met alle ins & outs van meerdere informatiesystemen. Daarin zitten niet alleen IT’ers, zoals ontwerpers, ontwikkelaars, testers, architecten en beheerders. Ook de product owner is onderdeel van je team.
  • Je werkt dus heel nauw samen met de business en je kunt je gemakkelijk bewegen binnen de verschillende onderdelen van de organisatie en maakt je snel wegwijs in de verschillende bedrijfsprocessen.
  • Je vindt het leuk om te werken in een bestuurlijke en complexe omgeving, je kunt snel schakelen tussen strategie en uitvoering en de vertaling maken. Je hebt een verbindende en dienstverlenende manier van werken.

Competenties:

  • Je bent analytisch en methodisch ingesteld, je kunt gerichte vragen stellen om de businesswensen en vereisten helder te krijgen en kunt goed omgaan met weerstand.
  • Als persoon ben je een doorzetter, teamspeler,  je bent integer en gericht op kwaliteit. Je weet goed om te gaan met een hoge workload en kunt makkelijke schakelen tussen wisselende prioriteiten. Je bent in staat gesprekken te leiden en in een constructieve richting te sturen vanuit een pragmatische invalshoek..
  • Uiteraard ben je in staat draagvlak te creëren voor voorgestelde technische oplossingen door deze om te zetten in gewone taal en je deinst niet terug voor het presenteren van cases, geven van workshops en afnemen van interviews.

Nieuwsgierig geraakt? Of wil je graag aanvullende informatie over de functie? Neem dan direct contact met ons op via recruitment@interface-ict.nl of door te bellen/appen met 0613873122.